Welkom op de site van Marjolein van Doorenmaalen

 

Marjolein van Doorenmaalen (1962) is sinds 1990 werkzaam als beeldend kunstenaar. Op deze site krijgt u een indruk van haar werk dat bestaat uit olieverven, aquarellen en driedimensionale objecten van diverse materialen. De presentatie is opgedeeld in onderwerp en techniek. 

Natuur en het buiten zijn is een grote inspiratiebron voor haar werk. Zij heeft haar atelier op een boerderij in de polder.

Vele jaren hield zij zich in diverse technieken bezig met het thema HUISJES. In haar meest recente werk (houten objecten en schilderijen) komen BOMEN terug. Haar twee- en driedimensionale vormgeving vloeit steeds meer in elkaar over. Er wordt geschilderd op hout en gemodelleerd op haar doeken.

Ter aanvulling op haar actuele tentoonstelling in Kunst-227 zegt zei:

"Op deze tentoonstelling laat ik werk zien met het thema “Bomen”. Ik houdt ervan te spelen met stereotype vormen: een rechthoek met een bol erop wordt al snel begrepen als een boom. De kleuren bruin en groen versterken het clichébeeld. Deze vereenvoudiging geeft mij alle ruimte om te experimenteren met materialen en technieken. Mijn driedimensionale werk zijn assemblages vanuit hout, textiel en kunststof. Ik behandel ze met diverse poeders en verfsoorten. De twee olieverfschilderijen zijn geschilderd op doek van Iraanse kussentjes."

De expositie is t/m Zondag 13 oktober te bezoeken. Koninginneweg 227, Amsterdam. Zat-zon van 13-17 uur.    Of op afspraak. 

Reportage Opening van fotografe Marlise Steeman https://photos.app.goo.gl/tgnLJg2UcWpsvupC7

 

Marjolein van Doorenmaalen geeft ook les. U vindt informatie onder de rubrieken workshops en cursussen.

Wilt u in contact komen met de kunstenaar? Stuur een mail naar marjoleinvandoorenmaalen@gmail.com  Wilt u op de mailinglist komen van exposities of workshopsaanbiedingen? Vermeld in de mail uw interessegebied. 

                          De presentatie wordt regelmatig veranderd dus kom nog eens kijken!