Welkom op de site van Marjolein van Doorenmaalen

 

Marjolein van Doorenmaalen (1962) is sinds 1990 werkzaam als beeldend kunstenaar. Op deze site krijgt u een indruk van haar werk dat bestaat uit olieverven, aquarellen en objecten van diverse materialen. De presentatie is opgedeeld in onderwerp en techniek. 

Natuur en het buiten zijn is een grote inspiratiebron. Zij heeft haar atelier op een boerderij aan de Waver (Abcoude).

Vele jaren hield zij zich in diverse technieken bezig met het thema HUISJES. In haar meest recente werk (houten objecten en schilderijen) komen BOMEN terug. Haar twee- en driedimensionale vormgeving vloeit steeds meer in elkaar over. Er wordt geschilderd op hout en gemodelleerd op haar doeken.

Haar aanvulling op de tentoonstelling in Kunst-227: "Op deze tentoonstelling laat ik werk zien met het thema “Bomen”. Ik houd ervan te spelen met stereotype vormen: een rechthoek met een bol erop wordt al snel begrepen als een boom. De kleuren bruin en groen versterken het clichébeeld. Deze vereenvoudiging geeft mij alle ruimte om te experimenteren met materialen en technieken. Mijn driedimensionale werk zijn assemblages vanuit hout, textiel en kunststof. Ik behandel ze met allerlei poeders en verfsoorten."

Huidige expositie: "UITZICHT", Korte Vijverberg 2 in Den Haag (tegenover Mauritshuis). Van 8 t/m 16 juni 2019. Welkom!   

               

 

Marjolein van Doorenmaalen geeft ook cursussen en workshops. U vindt informatie onder de betreffende rubrieken. 

                          De presentatie wordt regelmatig veranderd dus kom nog eens kijken!