Welkom op de site van Marjolein van Doorenmaalen

 

Marjolein van Doorenmaalen (1962) is sinds 1990 werkzaam als beeldend kunstenaar. Zij heeft haar atelier op een boerderij in Abcoude. Op deze site krijgt u een indruk van haar werk dat bestaat uit olieverven, aquarellen en driedimensionale objecten van diverse materialen. De presentatie is opgedeeld in onderwerp en techniek. 

De natuur en het buiten zijn is een grote inspiratiebron voor haar werk. Motieven van vogels, vlinders, planten en water zijn vaak te herkennen. De laatste jaren houdt zij zich in diverse technieken bezig met het thema "huisjes". In haar meest recente werk (houten objecten) komen "bomen" terug.

In de loop der tijd heeft haar manier van schilderen zich ontwikkeld van realistisch naar een lossere stijl. Deze noemt zij zelf "figuratief met een neiging naar abstractie".  De expressieve schilderstoets en de gevarieerde, soms schurende, verfhuid moet tot een uitgesproken beleving leiden. "Ik wil zowel de verfijning als de rauwheid verbeelden".

Binnen- en buitenwerk. Naast haar eigenzinnige werk in haar atelier gaat zij ook graag naar buiten om te schilderen naar de waarneming. "Dan zit ik lekker tussen de bloemen of  aan de waterkant en wil ik de levendigheid van begroeiïng weergeven, of de schittering van het water". Deze stijl is impressionistisch te noemen. 

Tijdens haar huidige expositie in MLB galerie in Amsterdam is een interview afgenomen door Walter van Teefelen:   http://ifthenisnow.eu/nl/agenda/jaap-burger-en-marjolein-van-doorenmalen-reiken-naar-de-hemel

                                          

Marjolein van Doorenmaalen geeft ook les. U vindt informatie onder de rubrieken workshops en cursussen.

Wilt u in contact komen met de kunstenaar? Stuur een mail naar marjoleinvandoorenmaalen@gmail.com  Wilt u op de mailinglist komen van exposities of workshopsaanbiedingen? Vermeld in de mail uw interessegebied. 

                          De presentatie wordt regelmatig veranderd dus kom nog eens kijken!