TEKENEN IN DE TUIN De Kruitmolen 25,  1184 VX Amstelveen

Woensdagochtend 17 en 24 juli 2019   10-12.30 uur 

In een grote tuin vlakbij de Amstel gaan we borders en bloemen tekenen. De docent helpt u op weg met de dieptewerking en het gebruik van de materialen. We gaan met houtskool, (aquarel)potlood en pastelkrijt werken. Tekenborden, stoelen en materialen zijn aanwezig. 

Er is een voor- en nabespreking. Halverwege drinken we koffie/thee. De gastvrouw biedt tegen vergoeding zelfgebakken taart en na afloop een complete lunch aan.

             

€ 20 per ochtend   Twee ochtenden € 35 Inclusief materiaal, exclusief taart of lunch (samen €10)

                                                    gratis parkeergelegenheid!

Vooraf aanmelden bij mvd@sakb.nl. Plaats voor maximaal 9 personen.  VOL!

______________________________________________________________________________________________

TEKENEN BIJ HET FORT VAN AALSMEER  Aalsmeerderdijk 460, Aalsmeerderbrug.

Donderdag 9, 16 en 23 mei. 6 en 13 juni 2019  13.30-16 uur. € 20 p/middag, € 90 voor vijf.  (10% gaat naar het in stand houden van het Schonebeker schapenras)

Op deze bijzondere plek bij het voormalige fort, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, hebben we vele motieven om te tekenen: schapen, lammetjes, dijklandschap, fruitbomen, een oude boerderij en het fort zelf. We zullen zoveel mogelijk buiten werken!

De docent helpt u op weg met de schetstechnieken. Potlood, houtskool, fineliners en aquarelkrijt en papier is aanwezig. U kunt ook uw eigen materiaal meenemen. We verzamelen in de boerderij. Halverwege hebben we een theepauze. Er is gratis en voldoende parkeerplek.

          

Vooraf aanmelden bij mvd@sakb.nl. Plaats voor maximaal 10 personen.

___________________________________________________________________________________

 

KOEIEN TEKENEN OP LOCATIE, Dwarskade 4a, Abcoude.   

Dinsdag 21 en donderdag 23 augustus: 13.30-16 uur.   € 17,50 p/middag  € 30 voor beide.  We werken in de stal met de koeien vlak voor ons, dus we kunnen ze goed observeren. U krijgt aanwijzingen over de specifieke vormen en verhoudingen van de koe. Houtskool, papier en gum is aanwezig. Maar u kunt ook eigen gekozen materiaal meebrengen. Er staan stoelen, tekentafels en veldezels. Halverwege de middag drinken we thee.

          


_____________________________________________________________

Tekenen in het Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28 Leiden.     

donderdag 12 april: 13.30-16 uur   Op de afdeling Romeinen.  € 17,50 incl. materiaal              De Romeinense beeldhouwers maakten, voor hun voorouderverering, zeer realistische portretten. U kunt de marmeren bustes van dichtbij bekijken. Met aanwijzingen leert u de juiste verhoudingen binnen een portret en hoe d.m.v.schaduw de kop ruimtelijk wordt. 

        

Donderdag 3 mei: 10:30–13 uur   Op de afdeling Griekenland.  € 17,50 incl. materiaal               De Grieken maakten grote marmeren beelden van hun goden en helden. Ze werden geïdealiseerd en zeer gespierd uitgehouwen. U kunt de authentieke beelden van alle kanten bekijken. U krijgt uitleg over de kenmerkende contra-post houding en het vinden van de juiste verhoudingen. 

             

 ___________________________________________________________________________________

Impressies van workshops in 't Jagershuys, Amstelzijde 4, Amstelveen. 2016-2017

              


                         

We zitten direct aan het water, met zicht op het oude dorp en de twee karakteristieke kerken van Ouderkerk a/d Amstel.            

              

              

           MARJOLEIN VAN DOORENMAALEN VERZORGT OOK WORKSHOPS OP MAAT

o.a. in opdracht van Stichting Bij de Tijd (P.I.Z), Mantelzorg&Meer, Cultuureducatie Amstelland, Rondje Cultuur, The Big Draw en het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.